SISTEMUL DE MONITORIZARE SI MANAGEMENT
HEMODINAMIC HOTMAN ®

(HOTMAN ® Systems -Hemodynamic and Oxygen Transport Monitoring & Management Systems)

Sistemul HOTMAN evalueaza si monitorizeaza statusul hemodinamic alpacientului permitand atat managementul hemodinamic (corectarea terapeutica a cauzelor modificarilor hemodinamice identificate de catre sistem) cat si “modelarea” terapiei necesare (predictia tipului de modificari hemodinamice ce ar putea aparea ca rezultat al administrarii unor anumite medicamente )

Descriere sistem

Sistemul de monitorizare si management HOTMAN este un aparat medical ce foloseste o metoda noninvaziva de masurare a parametrilor hemodinamici bazata pe determinarea modificarilor de bioimpedanta toracica pe parcursul unui ciclu cardiac. Achizitia datelor se face prin intermediul unui set de opt electrozi tegumentari specifici. Sistemul HOTMAN permite masurarea si calcularea principalilor parametrii hemodinamici la fiecare bataie cardiaca si afisarea lor la fiecare 16 batai.

Pe baza parametrilor hemodinamici determinati, Sistemul HOTMAN identifica si afiseaza statusul hemodinamic al pacientilor precum si modulatorii hemodinamici responsabili pentru modificările hemodinamice (volemie, inotropism, vasoactivitate ) şi de perfuzie ( cronotropism ) şi contureaza o imagine de ansamblu a starii hemodinamice a pacientului prin exprimarea procentuala a devierii acestor modulatori fata valoarea “ideala“ pentru fiecare pacient.

Evaluarea pacientilor folosind sistemul Hotman aduce beneficii medicului prin confortul dat de acuratetea diagnosticului, pacientului prin asigurarea tratamentului corespunzator tipului de disfunctie aparut dar si unitatii sanitare prin orientarea catre tratamentul optim folosind strictul necesar de medicamente si manevre si evitarea complicatiilor consecutive unor terapii neadecvate, ceea ce permite scaderea globala a costurilor de spitalizare. Avantajele economice privind utilizarea sistemului Hotman cuprind asadar atat reduceri imediate ale costurilor cat si reduceri ale costurilor pe termen lung.

 

Utilizarea Sistemului Hotman este recomandata pentru sectiile de:

- cardiologie

Pentru pacientii hipertensivi (patologie des intalnita in corelatie cu diabetul) optimizeaza terapia prin abordarea cauzei cu medicamente si doze tintite intr-un timp minim, platindu-se strict tratamentul necesar. Pentru pacientii cu insuficienta cardiaca medicul va stabili mai uşor şi cu precizie care este schema adecvata de tratament, va putea urmări raspunsul la medicaţie şi stabilizarea bolii.

- dializa

Se identifica nivelul optim de fluid si se personalizeaza terapia pentru fiecare pacient permitand interventii rapide si prevenirea crizelor hemodinamice cu scaderea costurilor asociate complicatiilor frecvente in domniu.

-terapie intensiva

Identificarea optiunilor de tratament potrivite - clase de agenti, doze- precum si monitorizarea medicatiei pentru optimizarea terapiei : diuretice, volume expanderi, vasodilatatori, inotropice, asigurand economie de timp si medicamente utilizate.

Folosirea Sistemului Hotman de investigare si management pentru bolile care includ un dezechilibru hemodinamic aduce numai beneficii pentru toate părtile implicate în realizarea actului medical

- pentru medici – asigura alta valoare actului medical prin datele furnizate, economie de timp de lucru (timp alocat aceluiaşi pacient mai puţin şi mai eficient utilizat)

- pentru pacienti – probabilitatea crescută de rezolvare a problemelor medicale fără alterarea calităţii vieţii si siguranţa unei complianţe crescute la tratament.

-pentru unitatea sanitara- plătirea unui pret real necesar de tratament cu economie de materiale, manopere si substante folosite.

 

Au fost dezvoltate variante diferite de software pentru Sistemul HOTMAN ce permit evaluarea, monitorizarea si managementul hemodinamic pentru categorii diferite de pacienti:

HOTMAN ® N/P (Neonatal/Pediatric) este folosit pentru copii (de la nou-nascuti pana la aproximativ 15 ani).
HOTMAN ® BAS (Basic software) este folosit pentru barbatii adulti si femei postmenopauza
HOTMAN ® PRG (Pregnancy) este folosit pentru femei in perioada fertila (atat gravide cat si nongravide).

Pentru toate variantele de software, Sistemul HOTMAN ® afiseaza si analizeaza datele pacientilor in patru moduri:

  • evaluarea hemodinamica nonivaziva rapida a statusului hemodinamic precum si monitorizarea continua completa (pagina de monitorizare)
  • management hemodinamic (pagina de management)
  • modelarea efectelor hemodinamice ale agentilor cardioactivi si vasoactivi( pagina de modeling)
  • desemnarea evolutiei parametrilor in timp (pagina de trending- pana la 6 parametrii diferiti))

APLICATII CLINICE pentru SYSTEMUL HOTMAN ®:

- evaluarea hemodinamica Preoperativa (mai ales volemia)
- monitorizare si management hemodinamic Perioperativ si postoperativ
- monitorizara hemodinamica completa si continua precum si managementul hemodinamic in timp real pentru pacientii in stare critica din sectiile de terapie
- evaluarea rapida si managementul hipertensiunii arterialesi al insuficientei cardiace
- evaluarea starii de sanatate in cadrul centrelor de prevenire a bolilor cardiovasculare
- stabilirea efectului vectorial al substantelor cardio- si vasoactive si/sau al substantelor cu efecte cardio- si vasoactive

In timp ce unele sisteme medicale permit managementul datelor pacientului,

Sistemul HOTMAN permite managementul pacientilor.

Whereas some medical systems enable management of patients' data,
the HOTMAN ® Systems enable the management of patients